Devetu godinu kreće projekt „Kutina bez neplivača“

Školski sportski savez Grada Kutine već devetu godinu provodi projekt „Kutina bez neplivača“ koji ima za cilj naučiti kutinsku djecu plivati.
  Ovoga je tjedna na obuku plivanja krenula nova generacija učenika 3. razreda osnovnih škola, a uz njih će školu pohađati i učenici Odjela za djecu s posebnim potrebama OŠ Zvonimira Franka. Plivanje je organizirano za ukupno 185 učenika koji će obuku plivanja uz stručnjake kineziologe proći na grijanom bazenu ŠRC Sisak.
 

Uz to u suradnji s Ronilačkim klubom USJPDR RIS Kutina kao partnerima projekta, učenici će sudjelovati i u radionicama ronjenja.
  Dio je to nacionalnog programa „Hrvatska pliva 2024.“ kojega prepoznaje Ministarstvo turizma i sporta. Oni će Školskom sportskom savezu Kutine temeljem njihove projekte prijave, dodijeliti 18.000,00 eura.
 Ukupna vrijednost projekta je 34.000,00 eura, a preostali iznos trebao bi se pokriti iz proračuna Grada Kutine i putem donacija.
  „Plivanje je važna životna vještina koja doprinosi sigurnosti djece, ali im i omogućuje uživanje u sportovima na vodi. Programi su uvršteni u kurikulum škola, a obuka je za učenike besplatna“, ističe voditeljica projekta i predsjednica ŠSS Grada Kutine, Jasminka Molnar.