Bogat jesenski program u Knjižnici i čitaonici Popovača

Knjižnica i čitaonica Popovača i ove jeseni priprema bogat program u kojem će se naći za svakoga ponešto.

Aktivnosti započinju već sutra, kada će se u sklopu projekta „Čitajmo zajedno“ u suradnji s Dječjim vrtićem Popovača obilježiti Hrvatski olimpijski dan.

U nastavku slijedi program u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. U tom će se periodu održati predstavljanje dječjeg Hrvatsko-romsko-bajaškog rječnika, koji je nastao u zajedničkom projektu Knjižnice i čitaonice Popovača i Osnovne škole Zorke Sever, čiji su učenici ujedno i autori, a uredila ga je Dragana Čubrilo. Potom, održat će se i predstavljanje monografije o Zorki Sever autorice Slavice Moslavac,  radionica pripovijedanja s bajkopričalicom Sandrom u povodu obilježavanja 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić inspiriranu pričom „Ribar Palunko i njegova žena“ za učenike četvrtog razreda osnovne škole. U knjižnici će gostovati i Vesna Oršulić s knjigom „Spašavala sam brak, a spasila sebe“.

Nezaobilazan će i ove godine bit projekt „Kroz školu s knjižnicom“, tijekom kojeg će djelatnici knjižnice obići učenike 1. razreda. Osim toga, planirana je i akcija povrata građe bez naplate zakasnine u povodu Dana hrvatskih knjižnica „Knjige vrati, zakasninu ne plati“ te jednodnevni besplatni izlet na međunarodni sajam knjiga Interliber za sve zainteresirane građane Popovače pod nazivom „Busom do kulture“.

I ove jeseni knjižnica će biti organizator brojnih likovnih izložbi te lutkarskih predstava za djecu i mlade.

„Dođite u knjižnicu, otkrijte kakve sve zanimljivosti skrivaju naše police te uživajte u sadržajima koje pripremamo“ – poručuje ravnateljica Knjižnice i čitaonice Popovača Ivana Vlašić.