Atletičari AK Moslavine donijeli 7 medalja iz Brna

Europske atletske igre mladih okupile su u Brnu od 31.8. do 2.9. više od šest tisuća mladih atletičara iz gotovo svih zemalja Europe. Nakon što su se atletičari AK Moslavina tijekom ljeta vrijedno pripremali za to natjecanje, u Kutinu su se vratili sa čak sedam osvojenih medalja i niz izvrsnih rezultata. Prvoga dana natjecanja, Sara Kramarić na 60m za djevojčice 2012. godište, nakon kvalifikacija ulazi s drugim rezultatom u finale te kasnije u finalnoj utrci osvaja zlatnu medalju.

U finalnoj utrci na 800m za dječake 2011. godište, brončanu medalju osvojio je David Oparić.

Drugi dan natjecanja bio je u znaku 800m za djevojke 2011. godište gdje u iznimno jakoj i brojnoj konkurenciji osvajamo dvije medalje – Iva Mažar srebro, a Mia Beljan broncu dok je Lena Petrefi 33. Trećeg dana igara Lina Filipović nastupa u finalu bacanja koplja za djevojke 2010. godište te nizom odličnih hitaca osvaja srebrnu medalju.

Utrka na 1500m za djevojke 2010. godište također je bila izuzetno brojna i napeta, ali naša Ena Križanec bila je najbrža te je osvojila zlato, dok se Jana Vidović plasirala na odlično 17.mjesto.

Za kraj natjecanja, debitant ovih igara Domagoj Čarapar u bacanju loptice za dječake 2013. godište, izvrsnim zadnjim hitcem osvaja zlatnu medalju. Atletski trener Ivan Desić vrlo je zadovoljan rezultatima mladih sportaša koje je za ovo natjecanje, usprkos vrućinama, uspješno doveo u formu i  pripremio za veliko europsko natjecanje.