10 godina utrke Giro di Kutina

Na kutinskom bazenu proteklog je vikenda održana jubilarna utrka 10. Giro di Kutina. Zajednica Talijana Dante Moslavina i Atletski klub Maratonjare ovu utrku humanitarnog karaktera organiziraju dugi niz godina okupljajući sve generacije zaljubljenika u sport i rekreaciju.

  I ove je godine utrka okupila velik broj građana. Utrkivala su se djeca i odrasli, a dio sportskih aktivnosti bile su i dječje igre.

U događaj je bila uključena cijela Zajednica Talijana Dante Moslavina te članovi Atletskog kluba Maratonjare koji su i ove godine organizirali štand bogat zdravim namirnicama.

  Kao što organizatori uvijek naglašavaju, cilj Gira nije bila pobjeda nego zajedničko druženje u duhu sporta i zabave, što su prepoznali građani koji ih redovito prate na ovom događaju.

Organizatori utrke Marieta Di Gallo predsjednica Zajednice Talijana Dante Moslavina i Goran Todorov, trener AK Maratonjare pozdravili su sve sudionike jubilarnog 10. tog Gira i zahvalili pritom svim sponzorima, sudionicima i volonterima koji već godinama čine sastavni dio ovog sportsko rekreativnog događaja.

Utrku je riječima podrške otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. (GP/ htomic. fotography)