Županija raspisala Javni poziv za sufinanciranje razvoja lovstva

Sisačko-moslavačka županija je raspisala Javni poziv za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke županije za 2024.godinu. Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratne novčane potpore lovoovlaštenicima s područja županije za sufinanciranje aktivnosti i projekata iz područja lovstva koje su neophodne u gospodarenju lovištima i gospodarenju s divljači kako bi se doprinijelo razvoju i unaprjeđenju lovstva te sprječavanju štete od divljači i na divljači.

Na raspolaganju su dvije mjere : mjera Razvoj i unapređenje lovstva te mjera Sprječavanje šteta od divljači i na divljači. Ukupno planirana novčana sredstva za provedbu ovog Javnog poziva iznose 60 tisuća eura. Prijavitelji se mogu prijaviti na više mjera utvrđenih ovim pozivom, a maksimalni iznos ukupne bespovratne novčane potpore ne može prelaziti iznos od 75 posto lovozakupnine koju je lovoovlaštenik platio za prošlu lovnu godinu.

Prijave za sufinanciranje razvoja lovstva na području županije dostavljaju se na propisanim obrascima poštom na adresu županije ili putem elektroničke pošte na lovstvo@smz.hr. Rok za dostavu je do 30.rujna ove godine. Sve detaljnije informacije doznajte na mrežnim stranicama Sisačko-moslavačke županije.