Velika Ludina: bogat rujanski program uz Dan općine

Općina Velika Ludina započela je obilježavanje Dana općine i Miholja 12. memorijalnim šaranskim kupom “Branko Milošević“, a nastavlja ga raznovrsnim sadržajima.
Između ostaloga u petak 30. kolovoza održat će se tradicionalna manifestacija Jabuka crvenika na OPG-u Ivana Hanžeka u Katoličkom Selišću u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Moslavine.
Nakon toga 31. kolovoza pripremaju biciklijadu u dužini 35 km iz centra Velike Ludine. 1. rujna održat će se ribičko natjecanje „Mladi i stari“ u organizaciji SRU Šaran na jezeru Hangar u Katoličkom Selišću.
Općina 7. rujna obilježava Dan branitelja općine Velika Ludina uz polaganje vijenaca kod centralnog križa i uz grob poginulog branitelja Marijana Lovrenčića.
26. rujna u Knjižnici organiziraju Kulturnu večer, a 27. rujna svečanu sjednicu na kojoj će biti dodijeljene godišnje nagrade.
28. rujna bit će održan folklorni nastup u organizaciji KUD-a Mijo Stuparić, te nastup grupe Maligani u centru Ludine.
Završnog dana obilježavanja 29. rujna održat će se tradicionalni mini rukometni turnir „Kup jabuke“ u organizaciji RK Laurus Velika Ludina u dvorani osnovne škole.

 Sveta misa održat će se u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini u nedjelju 29. rujna u 11 sati.