Treći dan maratona arapskih konja

Pod sloganom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ na Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vjeran i to neprekinuto 28 godina ostaje poznati moslavački maraton arapskih konja. Za ovogodišnju šestodnevnu dionicu kružnog tijeka kroz Sisačko-moslavačku županiju, pobrinuli su se članovi Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera.

Nakon Popovače, Siska, Petrinje, Letovanića i Cerja Letovaničkog konjanici će danas stići u SOS Dječje selo Lekenik. Tamo će im se pridružiti i KUD „Moslavec“ iz Volodera, a kako bi stanovnicima sela približio bogatu kulturnu baštinu moslavačkog kraja.

Konjanici se sutra navečer vraćaju u Voloder, a posljednja će dva dana obići Lonjsko polje i Moslavačku goru.

Kako ističe organizator maratona Željko Petters, ovaj maraton prostorno i vremenski najduža je manifestacija posvećena Oluji. Zahvala je našim braniteljima na žrtvi koju su podnijeli za domovinu.

Glavni pokrovitelj 28. maratona „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ je Grad Popovača, a u suorganizaciji sudjeluju Ogranak Matice hrvatske u Kutini i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.