Proslavljen blagdan Velike Gospe u Potoku

Tradicija proslave blagdana Velike Gospe u Potoku nastavljena je i ove godine. Svečanu misu, kojoj su prethodile trodnevnice, ispred kapele Uznesenja blažene Djevice Marije u Potoku služio je mjesni župnik, vlč. Dražen Vrbešić, upravitelj Župe Osekovo, dok je vjernike ispovijedao vlč. Ivan Petrović, župnik iz Popovače.

U propovijedi je pojasnio značaj ovoga blagdana te važnost Blažene Djevice Marije, a osvrnuo se i na važnost zajedništva koje je i više nego potrebno u današnje vrijeme.

Po završetku svete mise, vlč. Vrbešić, zahvalio je Gradu, Turističkoj zajednici i mjesnim udrugama koje su organizirale ovu svečanost.

U nastavku programa na vanjskoj pozornici pored Društvenog doma održani su 33. „Marijanski susreti“ koji su obuhvatili folklorni program kulturno-umjetničkih društava iz Strušca, Bobovca, Gređana, Velike Ludine te Hruševca Kupljenskog.

Povodom blagdana Velike Gospe igrala se i nogometna utakmica te je potočki ŠNK „Sloga“ ugostio momčad NK „Dinamo“ iz Osekova, a proslava je završila vrtnom zabavom uz „Prima band“.

Proslavi su uz predstavnike Mjesnog odbora i mjesnih udruga nazočili i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić te gradski vijećnik Branko Gregurek sa suradnicima.