Obilježena 29. obljetnica pogibije Damira Kumpara

U središtu naselja Voloder, u Parku koji nosi ime Damira Kumpara, 4. kolovoza, obilježena je 29. obljetnica pogibije tog heroja Domovinskog rata.

Vijence su tom prilikom položili i svijeće zapalili članovi njegove obitelji, prijatelji i suborci, mještani Volodera te izaslanstvo Grada Popovače.

Upravo zahvaljujući ovom junaku i životu kojeg je dao, imamo svoju domovinu, državu u kojoj imamo prilike nešto stvoriti, naglasio je tom prilikom zamjenik gradonačelnika Popovače Lovro Miklaužić. „Uvijek vrijedi zahvaliti našim braniteljima, posebice našem Damiru, njihovim roditeljima kao i braniteljskim udrugama koje čuvaju spomen na našu povijest. Zahvaljujući njima mi danas imamo slobodnu i neovisnu, samostalnu i suverenu državu.“ – rekao je Miklaužić.

Okupljenima su se obratili i predstavnik Mjesnog odbora Nikola Jelić te Ankica Đurinec. Prigodnu molitvu tom je prigodom predvodio vlč. Marijan Štingl, upravitelj Župe Voloder.

Damir Kumpar rođen je 20. listopada 1974. godine, a stradao je 4. kolovoza 1995. godine, tijekom akcije koja se provodila u okviru vojnoredarstvene operacije Oluja u oslobađanju okupiranoga dijela na pravcu Sunja- Hrvatska Kostajnica. Uz Damira, smrtno je stradalo još 5 suboraca iz 17. Domobranske pukovniju Sunja, a mnogi su teško ranjeni.

Fotografije: Župa Voloder