Nezaposlenost u srpnju veća za 2,5%

Za 2,5% povećana je nezaposlenost na području Područnog ureda HZZ-a Kutina krajem mjeseca srpnja u odnosu na prethodni mjesec. Tako se na području tri ispostave kutinskog zavoda u Kutini, Novskoj i Popovači na Zavodu za zapošljavanje krajem srpnja ukupno nalazila 2.361 osoba, što je za 57 nezaposlenih više od prethodnog mjeseca.

 U Ispostavi Kutina nezaposlenost je povećana za 4,3% te se u kutinskoj ispostavi koncem srpnja bilježilo 964 nezaposlenih. U Ispostavi Popovača nezaposlenost je povećana za 2,9% te bilježe 527 nezaposlenih, dok je u Ispostavi Novska nezaposlenost povećana za 0,2% što je 870 nezaposlenih koncem srpnja.  

 Najveći udio nezaposlenih čine osobe između 50 i 59 godine života sa završenom srednjom i osnovnom školom.
  U odnosu na srpanj prethodne godine ovoga srpnja nezaposlenost je niža za 5,3%.
 Na evidenciju Zavoda u srpnju je prijavljeno ukupno 265 nezaposlenih osoba, a njih 182 dolaze izravno iz radnog odnosa.
 Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Kutina u srpnju je ukupno zaposleno 136 osoba. Izvan područja koje pokriva PU Kutina zaposlene su 43 osobe, od kojih 4 u inozemstvu.
 Tijekom srpnja poslodavci su prijavili 204 potrebe za radnicima od kojih najviše u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.
  Prema zanimanjima u srpnju su najviše traženi administrativni službenici, autoelektričari, bravari, čistačice, električari, elektroinstalateri, farmaceutski tehničari itd.…
 U srpnju su registrirana dva obrta i jedno trgovačko društvo.