Nastavak izgradnje novog dječjeg vrtića u vrijednosti od 2,2 mln eura

Započeta izgradnja novog dječjeg vrtića kod OŠ Zvonimira Franka, koja je stala zbog poteškoća s izvođačem radova, biti će nastavljena, a završetak radova očekuje se u travnju 2025. godine.

Ugovor o radovima u prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine potpisao je gradonačelnik Zlatko Babić s predstavnikom tvrtke Hidromont SB d.o.o., Vjekoslavom Galićem. Potpisivanju su nazočili pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Hrvoje Krmelić i ravnateljica DV Kutina, Sandra Todorov.

„Temeljem provedbe postupka javne nabave odabrana je tvrtka Hidromont SB d.o.o. iz Slavonskog broda te se nadam i vjerujem da će nastavak izgradnje vrtića biti uspješan. Završetak radova očekujemo u travnju 2025. godine. Opremanje i tehnički pregled vrtića realizirao bi se tijekom svibnja i lipnja iduće godine kako bi isti bio spreman za početak nove pedagoške godine odnosno od 1. rujna 2025. godine.“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić te dodao da vrijednost nastavka izgradnje iznosi 2,2 mln eura dok je glavnina radova sufinancirana europskim sredstvima u iznosu od nepunih 1,5 mln eura.

Gradonačelnik je podsjetio da se Grad Kutina prijavio i prošao na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih objavljen početkom godine na koji su se mogli aplicirati i dječji vrtići koji već imaju određeni stupanj izgradnje čime je njihov završetak osiguran sufinanciranjem europskim sredstvima u iznosu od približno 1,5 mln eura.

Ravnateljica DV Kutina, Sandra Todorov iskazala je zadovoljstvo nastavkom izgradnje dječjeg vrtića. “Izuzetno smo zadovoljni nastavkom izgradnje dječjeg vrtića koji će u svojih 8 skupina imati kapacitet za smještaj 150-tero djece predškolske dobi što je iznimno važno za Grad Kutinu zato što je to prvi vrtić unazad 60 godina koji se namjenski izgradio čime se znatno podiže kvaliteta u odgojno obrazovnom radu vrtića. Vrtić će imati svoju polivalentnu dvoranu što je od velike važnosti za djecu i za izvođenje svih tjelesnih aktivnosti.“, istaknula je ravnateljica DV Kutina, Sandra Todorov koja se osvrnula i na listu čekanja. „S 1. rujnom ove godine započinju s radom dvije odgojne skupine kako bi se u vrtić mogla smjestiti djeca čiji su roditelji u radnom odnosu i kako bismo mogli olakšati roditeljima povratak na posao.“, istaknula je ravnateljica Sandra Todorov te još jednom izrazila zadovoljstvo nastavkom izgradnje vrtića čime će se omogućiti zatvaranje svih novih područnih objekata, jer će tada Dječji vrtić Kutina poslovati na 4 lokacije koje obuhvaćaju tri čvrsta objekta i DV „Košuta“ na Brunkovcu sa 3 odgojne skupine.

Vjekoslav Galić, predsjednik Uprave tvrtke Hidromont SB d.o.o. iz Slavonskog broda istaknuo je kako se nada da će radovi završiti u zadanom roku te da je kvaliteta izvedbe radova neupitna, jer će se sve realizirati po pravilima struke.