Najava: Proslava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo

Povodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u narodu poznate kao Velike Gospe, u našoj će Sisačkoj biskupiji biti održana svečana misna slavlja u dva marijanska svetišta.

U četvrtak, 15. kolovoza u 11 sati, svečano misno slavlje u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori kraj Petrinje predvodit će naš biskup Vlado Košić.

Svetkovina Velike Gospe svečano će biti proslavljena u četvrtak, 15. kolovoza i u svetištu Majke naših stradanja u Kloštar Ivaniću. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će fra Matej Jovanovac. Istoga dana mise će biti i u 6.30, 7.30, 9, 15, 16 i 18 sati. Svetkovini prethodi trodnevna duhovna obnova od 12. do 14. kolovoza. Svakoga dana u 18.20 sati bit će molitva krunice, slijedi u 19 sati misno slavlje te nakon mise duhovni nagovor.

Povodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo održat će se i 15. zavjetno hodočašće Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke,  u subotu, 17. kolovoza. Hodočašće kao i svečano misno slavlje u 11 sati, za okupljene hodočasnike, predvodit će  biskup Vlado Košić. U petak, 16. kolovoza biskup Košić sudjelovat će s mladima Sisačke biskupije na prigodnom programu prilikom hodočašća mladih biskupije u ovo Svetište. Program za mlade započinje u 18 sati misnim slavljem u bistričkoj bazilici.