Kutina kontinuirano ulaže u obnovu društvenih domova

Grad Kutina već nekoliko godina provodi intenzivna ulaganja u društvene domove po svojim Mjesnim odborima, istaknuto je između ostalog za nedavnog obilaska uređene sale u društvenom domu na Husainu.

„Ti društveni domovi su dio života stanovnika naših prigradskih naselja i oni su nužni, ne samo za stanovništvo, već i za udruge s tih područja. Stoga svake godine u nekom većem obimu ulažemo u pojedine društvene domove, dakle, obnavljamo ih temeljito i detaljno.“ – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Posljednjih mjeseci tako se ulagalo u salu društvenog doma na Husainu, a gdje će biti i određenih radova vezanih uz uređenje i opremanje kuhinje te wc-a. Osim u dom u Husain, ove se godine nastavilo ulagati i u dom u Zbjegovači.

„Pri završetku su radovi sanacije krovišta na domu u Zbjegovači u vrijednosti od gotovo 40 tisuća eura. Kapitalni projekt koji također radimo je temeljita rekonstrukcija mjesnog doma u Repušnici, u vrijednosti od gotovo 1,7 mln eura, a za koji smo putem Programa ruralnog razvoja povukli gotovo milijun eura.“ – napomenuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić i naglasio kako je to nastavak radova od proteklih nekoliko godina, a gdje se grad koncentrirao na uređenje poslovnih prostora i domova. Prije svega tu vrijedi istaknuti Kletište, Kutinicu, Brinjane i Stupovaču, u vrijednosti od gotovo 150 tisuća eura.

Na isti se način planira raditi i u sljedećim godinama. Potvrdio je to predsjednik Gradskog vijeća Kutine Nebojša Čović: „Krajem ove godine će biti gotov Društveni dom u Repušnici. Potom slijede radovi na domu u Radićevoj ulici u Kutini, a očekujemo i potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU za društvene domove u Jamaricama i Ilovoj. Plan nam je obnoviti sve veće domove, kako bi mještanima i udrugama osigurali što bolje uvjete korištenja.“

„Nećemo zaboraviti urediti niti jedan društveni dom gdje za to postoji interes lokalnog stanovništva i gdje Mjesni odbor to zahtjeva. U posljednjih 5-6 godina napravili smo izuzetno puno te mi je drago da vidimo pozitivne rezultate jer je društveni život dobio novi sadržaj i jer su građani izuzetno zadovoljni.“ – zaključio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.