Grad Kutina i Veleučilište Vimal potpisali sporazum o suradnji

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i dekan Veleučilišta Vimal dr. Matko Jurašić potpisali su sporazum o suradnji koji će značajno doprinijeti razvoju turizma u Moslavini.

Suradnja je započela još 2019. godine kada je Kutina ugostila prvu konferenciju Vimal akademije posvećenu razvoju ruralnog turizma, a kroz godine je izrasla u trajno partnerstvo s ciljem unaprijeđenja turizma i edukacije u ovom području.

Gradonačelnik Babić istaknuo je važnost dosadašnje suradnje, naglasivši kako je održavanje prve konferencije Vimal akademije u Kutini 2020. godine bio početak jedne lijepe priče o razvoju ruralnog turizma na području Moslavine. “Do sada je održano pet takvih konferencija, a u najavi su još dvije. Nadamo se da će se kroz ovaj sporazum iduće godine održati i sedma konferencija u Kutini na temu razvoja ruralnog turizma. Zahvalan sam prije svega dr. Jurašiću na dosadašnjoj suradnji i što gradu Kutini i Moslavini pomaže u razvoju turizma,” izjavio je Babić, dodajući kako turizam postaje sve bitniji prioritet ne samo za Kutinu, već i za cijelu Moslavinu.

 Dekan Veleučilišta Vimal, izrazio je posebno zadovoljstvo zbog nastavka ove uspješne suradnje. Podsjetio je kako je Vimal akademija osnovana 2018. godine u Moslavačkoj Slatini, a već 2020. godine, u suradnji s Gradom Kutinom, organizirala prvu veliku konferenciju i okrugli stol o razvoju ruralnog turizma. “Danas smo u poziciji da zastupamo Veleučilište Vimal koje je osnovano 14. ožujka 2024. godine sa sjedištem u Sisku, s dva studijska programa i to Turizam i ugostiteljstvo te Informatika i računarstvo. Ovaj sporazum će svakako doprinijeti tome da se prepoznaju napori lokalne zajednice u širenju i podržavanju edukacije na području Sisačko-moslavačke županije,” naglasio je dr. Jurašić. (izvor: kutina.hr)

Sporazum predviđa međusobnu podršku Grada Kutine i Veleučilišta Vimal u organizaciji edukacija, radionica, stručnih i znanstvenih skupova, kao i provođenje zajedničkih istraživanja u području turizma. Očekuje se da će ova suradnja dodatno osnažiti razvoj ruralnog turizma u Moslavini te pružiti studentima i stručnjacima priliku za stjecanje i primjenu novih znanja.