Članovi udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine posjetili SOS Dječje selo Lekenik

Članovi Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine u sklopu 28. maratona posjetili su jučer SOS Dječje selo Lekenik. Maratonci iz Volodera na čelu sa Željkom Pettersom pobrinuli su se da stanovnike Dječjeg sela i mještane Lekenika upoznaju s konjima i brizi o njima, ali i da ih poduče jahanju.

Uz predstavnike Općine Lekenik na čelu s načelnikom Ivicom Perovićem, koji je u ovoj prigodi bio i izaslanik župana, druženju su nazočili i predstavnici Grada Popovača, gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić.

Tom prigodom pridružila su im se i djeca iz voloderskog KUD-a „Moslavec“, koja su okupljene razveselila s nekoliko tradicijskih pjesama.

Podsjetimo, u spomen na veličanstvenu vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“, obitelj Petters neprekinuto ovaj maraton arapskih konja pod sloganom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ provodi već 28 godina. Kao i do sada, maraton je započeo na Dan  pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a trajat će ukupno 6 dana. Riječ je o dionici kružnog tijeka kroz Sisačko-moslavačku županiju. Naime, nakon Popovače, Siska, Petrinje, Letovanića i Cerja Letovaničkog konjanici su posjetili i SOS Dječje selo Lekenik, a potom se tijekom današnjeg dana vraćaju u Voloder.

U posljednja će dva dana obići Lonjsko polje i Moslavačku goru. Kako ističe Željko Petters, ovaj maraton prostorno i vremenski najduža je manifestacija posvećena Oluji. Zahvala je našim braniteljima na žrtvi koju su podnijeli za domovinu.

Glavni pokrovitelj je Grad Popovača, a u suorganizaciji sudjeluju Ogranak Matice hrvatske u Kutini i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Fotografije: fb Ivica Perović