Bogat program “Sunčane strane grada”

U organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače i prošloga je tjedna održan bogat i raznovrsan program „Sunčane strane grada“ u kojem su ponajviše uživali najmlađi.

Za njih je tako bila organizirana lutkarsko-kreativna radionica „Vjeruj u sebe da ti to možeš“, a koju je vodila Marina Ovčariček iz Dječjeg vrtića Popovača.

Kako je pojasnila, cilj ove radionice je kod djece potaknuti razvojne zadaće poput: pozitivne slike o sebi, kreativnosti, mašte, suradnje, fine i grube motorike, govornog razvoja… Također, cilj je bio i osvijestiti kako pretjerana izloženost medijima bez nadzora roditelja može izazvati štetan utjecaj, kao i velike probleme u ponašanju i razvoju djece.

„Budući da se lutka javlja kao zamjena živih bića s kojima dijete u igri manipulira kako želi i najčešće kako ne može u stvarnosti, njome je pokrenut djetetov misaoni i emocionalni svijet te razvoj mašte. Dakle, poruka djeci i roditeljima ovom radionicom je važnost igre, kreativnosti i samopouzdanja. Kod kuće se prikazane lutke vrlo lako mogu izraditi, baš kao što se može i osmisliti predstava, važno je samo vjerovati u sebe.“ – istaknula je Marina Ovčariček.

U okviru drugog susreta, održana je vatrogasna radionica pod vodstvom DVD-a Popovača. Riječ je o aktivnosti koja je bila edukativnog, ali i zabavnog karaktera.  Uz djecu koja već pohađaju vatrogasne vježbe u nekim od popovačkih društava, brojni su mališani po prvi puta imali se priliku sresti s vatrogasnom opremom te naučiti nešto novo i zabaviti se.

Program za djecu prošloga je tjedna zaključen kinom na otvorenom, a tijekom kojeg je prikazan animirani film „Ainbo: Dobri duh Amazone“.

Program „Sunčane strane grada“ nastavlja se već danas kada će u 18h pod vodstvom djelatnica TZ-a biti održana kreativna radionica „Šareni svijet“, dok će se sutra u isto vrijeme održati sportska radionica pod vodstvom NK „Moslavac“.