Asfaltiranje odvojka Repušničke lipe

Sredinom srpnja potpisani su ugovori o pojačanom održavanju nerazvrstanih cesta na području Kutine između Grada Kutine i poduzeća Ceste Sisak u vrijednosti od 311.927,00 eura.

Radovi se izvode u mjesnim odborima, a obuhvaćaju presvlačenje postojećih asfaltnih kolnika novim slojem na 4 lokacije u dužini od 1.460 m2, asfaltiranje makadamskih prometnica na 12 lokacija dužine 1.990 m2 te parkiralište na groblju u Jamaricama predviđeno za 32 parkirna mjesta dužine 870 m2.

Početak radova u Repušničkoj lipi u pratnji suradnika iz UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša obišli su gradonačelnik Zlatko Babić i predsjednik MO Repušnica, Dražen Kinderman.

„Kroz radove pojačanog održavanja cesta u prigradskim naseljima Grada Kutine asfaltirati će se ceste u Repušnici na četiri lokacije i to Fumićeva ulica, odvojak Repušničke lipe te Vinogradska i Gajeva ulica. Uz građevinske radove obnove cesta u samom naselju Repušnica, Grad Kutina vrši pripreme za izgradnju pješačke i biciklističke staze u Fumićevoj ulici čime će se omogućiti nesmetani dolazak do prijemnog centra Repušnica za pješake i bicikliste.“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te dodao da je u tijeku obnova društvenog doma u Repušnici u vrijednosti od 1,200 mln eura. „Spomenutim investicijama koje su u tijeku imamo značajno ulaganje u naše prigradsko naselje i nadam se da će to naši stanovnici i osjetiti na kvalitetnijem životu.“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Na radove se osvrnuo i predsjednik MO Repušnica, Dražen Kinderman te istaknuo da će ovim radovima 99% odvojaka u Repušnici biti asfaltirano dok će ostatak biti realiziran iduću godinu čijim će završetkom svi odvojci u Repušnici biti kompletno asfaltirani.

Izvođač radova su Ceste Sisak, a očekivani završetak radova je 01. listopad 2024. godine