Završen još jedan Školski fotolov

Završetak projekta Školski fotolov 2023./2024. Osnovna škola Popovača obilježila je Fotolovom znanja i podjelom nagrada i priznanja.

Projekt je to koji već nekoliko godina uspješno vodi Darko Rakić, učitelj savjetnik informatike, s ciljem poticanja i motiviranja učenika da na drugačiji način promatraju školsku svakodnevicu i da to zabilježe pomoću fotografije. Osim toga, ciljevi projekta su poticanje učenika na kreativno izražavanje i amatersko bavljenje fotografijom, kao i educiranje učenika i učitelja o osnovama fotografije, razvijanju kritičkog mišljena i vrednovanju istih.

Također, napomenuti vrijedi i kako je ovaj projekt izvrstan temelj za stvaranje foto družina i razvoj timskog rada u školama.

​Ove godine u projektu je sudjelovalo 19 osnovnih škola Sisačko – moslavačke županije s više od 300 učenika i učitelja. Među njima, uz škole s popovačkog područja bile su i OŠ Ludina, OŠ Mate Lovraka i OŠ Zvonimira Franka iz Kutine, OŠ Banova Jaruga i OŠ Josipa Kozarca Lipovljani.

Prema izboru učenika i učitelja najbolju fotografiju tijekom protekle školske godine napravila je Lorena Jurić iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, a nosi naziv „Kapljica“. 2. mjesto osvojio je David Vulinec iz OŠ Ludina s fotografijom „Zimska čarolija“, 3. Šimun Del-Vechio s fotografijom „Stari most“ iz OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, 4. Lorena Jurić s fotografijom „Ljubav“ iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, a 5. Gabriela Šokčević s fotografijom „Čamac“ iz iste škole.