Za rekonstrukciju pješačke staze Gornja Gračenica potpora MRRFEU-a u iznosu od 310.000,00 eura

Grad Popovača je iz Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije za projekt rekonstrukcije pješačke staze i oborinske odvodnje u naselju Gornja Gračenica ostvario financijsku potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 310.000,00 eura.

Za korisnike iz Sisačko-moslavačke županije, 10. srpnja je u Sisku ministar Šime Erlić održao svečano uručivanje 15 ugovora ukupne vrijednosti 5,52 milijuna eura iz navedenog Programa, a susretu je nazočio gradonačelnik Josip Mišković. Kako je istaknuto, Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine te će se kroz njega unaprjeđivati društvena, javna, komunalna, socijalna i okolišna infrastruktura koja je preduvjet za ulaganja i gospodarski oporavak.

„U tijeku je priprema dokumentacije za postupak javne nabave za izbor izvođača radova. Ministarstvo sufinancira ovaj projekt u iznosu od 80 posto, a riječ je o IV. dionici pješačke staze u Gornjoj Gračenici koja se odnosi na predio od raskrižja prema Ciglenici i Donjoj Gračenici do kraja naselja odnosno granice sa Voloderom“- ističe gradonačelnik Josip Mišković.