Za pojačano održavanje nerazvrstanih cesta 311.927,00 eura

U Kutini su potpisani ugovori o pojačanom održavanju nerazvrstanih cesta na području Kutine. Ugovor je potpisan između Grada Kutine i poduzeća Ceste Sisak koje je na javnom natječaju imalo najpovoljniju ponudu od 311.927,00 eura s PDV-om. O radovima više, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i građenje, Eduard Gelešić:

„Radovi se izvode u mjesnim odborima, dakle široko, na svim područjima grada. Rješavamo pitanje asfaltiranja makadama u dužini od oko 2 km, radimo na asfaltiranju starog dotrajalog asfalta u dužini od 1,5 km. Sve skupa ćemo napraviti pojačano održavanje na 3,5 km cesta i imamo jedno parkiralište u Jamaricama površine malo manje od 1000 kvadrata“, istaknuo je Gelešić.
Radovi bi trebali krenuti u 8. mjesecu i biti završeni do početka 10. mjeseca. Rok za izvođenje radova je 60 dana.

 Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako se ovaj ugovor odnosi prvenstveno na ceste u prigradskim naseljima kojim je obuhvaćeno 16 prigradskih naselja, odnosno mjesnih odbora.  „Odabrani su odvojci ili poboljšanje postojećih cesta prema prioritetima koje su istaknuli predsjednici mjesnih odbora. Inače to je samo jedan od načina održavanje nerazvrstanih cesta. Ove godine bit će obuhvaćeno još nekoliko grupa asfaltiranja cesta i pješačkih i biciklističkih staza koje će se financirati putem kredita i tu u postupku imamo javnu nabavu i ishođenje dokumentacije gdje treba riješiti imovinsko pravne odnose pravne odnose i ishoditi građevinsku dozvolu“, rekao je Babić. Dodao je kako Grad asfaltira i županijske prometnice u suradnji sa Županijskim cestama u odnosu 50:50%. Tu prvenstveno ističe prometnicu prema Međuriću i dvostruke trake u Ulici Kralja Petra Krešimira koje su vrlo lošem stanju.

 Željko Marjanović predstavljajući tvrtku Ceste Sisak rekao je kako raspolažu sa svim potrebnim resursima, garantirajući kvalitetu i izvođenje radova u dogovorenom roku.