Vrijedna sredstva za Veliku Ludinu i Lipovljane

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će sufinancirati u 2024. godini.

U navedenom razdoblju Ministarstvo je zaprimilo zahtjeve od strane 358 jedinica lokalne samouprave ukupne vrijednosti 42.184.937,42 eura, a za čiju je realizaciju zatražen iznos sufinanciranja od 15.856.669,83 eura.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobrena su 352 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 10.523.400,00 eura.

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

S područja Sisačko-moslavačke županije sufinancirat će se projekti s područja Velike Ludine, Lipovljana, Gvozda, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Donjih Kukuruzara, Sunje, Martinske Vesi, Siska, Topuskog, Petrinje, Jasenovca, Majura, Novske, Gline, Hrvatske Dubice i Lekenika.

Općini Velika Ludina s 40.200 eura financirat će se projekt „Poboljšanje prometno tehničkih uvjeta nerazvrstanih prometnica na području Općine Velika Ludina“.

Općini Lipovljani s 40.700 financirat će se projekt „Rekonstrukcija nogostupa u Ulici braće Radić u Lipovljanima, 2. faza“.