Vrijedna sredstva za projekt „Virtualna šetnja Naturom SMŽ“

Sisačko-moslavačkoj županiji za projekt „Virtualna šetnja Naturom SMŽ“ odobrena su sredstva u iznosu od 66.106,25 eura od strane Ministarstva turizma i sporta. Riječ je o jednom od 14 projekata diljem Hrvatske, a koji se odnosi na razvoj javne turističke infrastrukture.

Ovim će se projektom prirodne ljepote i baština Sisačko-moslavačke županije približiti posjetiteljima na puno zanimljiviji način, posebno osobama smanjenje pokretljivosti.

Ostvarivanje ovog cilja bit će omogućeno korištenjem tehnologije kroz doživljaj i učenje o prirodi putem audio i video prezentacije u unutarnjem prostoru Edukacijsko-prezentacijski centar Natura SMŽ.

Projekt “Virtualna šetnja Naturom SMŽ” sastoji se od komponenti “Glas vodomara”, “Vodeni ples”, “Krošnja života” i interaktivne info knjige.

Županijski Edukativno-prezentacijski centar NATURA SMŽ proglašen je najboljim EU projektom u Hrvatskoj, a  nalazi se na području grada Petrinje i otvoren je prošle godine.

U sklopu projekta izgrađen je posjetiteljski centar kakav još nije postojao na području Sisačko-moslavačke županije, a omogućuje edukaciju školske djece i odraslih o zaštiti prirode i njezinim zakonitostima. Centar obuhvaća dva kompletno opremljena objekta i edukativni park od 10 tisuća kvadrata.