Uređena velika sala Društvenog doma u Husainu

Grad Kutina nastavio je s ulaganjima u svoje društvene domove. Nakon što je prije dvije godine zamijenjeno dotrajalo krovište, sada je završeno i unutrašnje uređenje velike sale Društvenog doma u naselju Husain.

Dom su tom prigodom obišli predstavnici Mjesnog odbora, Grada Kutine i Gradskog vijeća.

Cjelokupna investicija ove faze radova vrijedna je 127 tisuća eura, istaknuo  je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić. „U tu vrijednost se uklapa projektiranje te pravne usluge i nadzor. Najveći radovi su se odnosili na spuštanje stropova, izmjenu elektroinstalacija i strojarske radove u smislu izmjene sustava grijanja i hlađenja. No, kada već govorimo o financiranju, treba naglasiti da je izvor jednog dijela financiranja također iz EU fondova putem natječaja LAG-a Moslavina, gdje smo ostvarili iznos od oko 50 tisuća eura.“ – pojasnio je pročelnik Krmelić.

Zadovoljstvo viđenim izrazio je i gradonačelnik Zlatko Babić. Uz osvrt na učinjeno, najavio je i nova ulaganja u ovaj dom: „Kao što se može vidjeti, zamijenjeno je kompletno sve, od načina grijanja i klimatizacije i elektroinstalacija, do brušenja i lakiranja parketa, uređenja stropova i zidova  te kompletnog uređenja pozornice. Sada ova sala, koja je centralni dio društvenog doma, ima jedan sasvim novi, moderan izgled i sigurno će privući mještane Husaina i okolice da ovdje organiziraju svoja događanja. Sljedeće što ovdje planiramo je uređenje sanitarnog čvora koji je oštećen prilikom prokišnjavanja krovišta te uređenje i opremanje kuhinje, kao i uređenje okoliša. Mislim da mjesto Husain zaslužuje ova ulaganja i jedan reprezentativan društveni dom.“

Odrađenim radovima u domu iznimno je zadovoljan i predsjednik Mjesnog odbora Vlado Kurečić. „Radovi su tekli polako, temeljito se sve odradilo i mislim da svi moramo biti zadovoljni. Znači, 150-tak sjedećih mjesta imamo ovdje, koja će naši mještani sada koristiti za svoja događanja i privatne proslave.“ – rekao je Kurečić.

Budući da su društveni domovi iznimno važni za život svakog pojedinog Mjesnog odbora, njegovih stanovnika ali i udruga koje djeluju na njihovom području, iz Grada Kutine najavljuju nastavak ulaganja u njih.

Podsjetimo, Grad Kutina trenutno provodi i radove vrijedne 1,7 milijuna eura u Društvenom domu Repušnica, a što predstavlja najveće ulaganje u jedan takav objekt.