U Osekovu obilježen blagdan sv. Ane

U Osekovu je 26. srpnja obilježen blagdan sv. Ane, nebeske zaštitnice župe koja teritorijalno obuhvaća i okolna naselja Potok, Stružec i Donju Jelensku.

Proslava je započela svečanim misnim slavljem u koncelebraciji više svećenika u mjesnoj crkvi poznatoj kao „majka svih moslavačkih crkava“, a koju je predslavio Ivan Benković, dekan kutinskog dekanata. Na samom završetku mise, župnik na odlasku Dražen Lauc izrazio je zahvalu župljanima te lokalnoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem na suradnji i podršci, uputivši svima snažnu poruku o važnosti molitve u obitelji. Okupljene na misi je pozdravio i svoj im mladomisnički blagoslov udijelio novoimenovani upravitelj župe sv. Ane Osekovo vlč. Damir Vrbešić koji će ovu službu obavljati od 4. kolovoza.

Proslava blagdana sv. Ane nastavljena je uz nastup dječje sekcije KUD-a „Stjepan Šajnović“, a posjetitelji su mogli razgledati i prodajno izložbene štandove lokalnih udruga i OPG-a te kušati domaće specijalitete koje su pripremili članovi Športsko- ribolovne udruge „Štuka“ i Lovačkog društva „Kuna“ Osekovo. Program je završen vrtnom zabavom uz Tamburaški sastav „Prima band“.

Sveta Ana proteklog se vikenda slavila i u Katoličkim Čairama i Mišinki. Naime, već nekoliko godina Mato Bezuk predsjednik MO Katoličke Čaire i Snježana Krznarić predsjednica MO Mišinka uspješno organiziraju obilježavanje dana zaštitnice svojih mjesta. Svetoj misi i prigodnim programima tom su prigodom, među ostalima, nazočili predstavnici Grada Kutine.