Sportski praznici u OŠ Vladimira Vidrića

Već četvrtu godinu u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini održavaju se „Sportski praznici“. Riječ je o projektu koji je pokrenuo Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim savezima, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta. Cilj mu je da bavljenje sportom pod stručnim vodstvom tijekom školskih praznika.

Sportske radionice obišao je gradonačelnik Zlatko Babić u društvu ravnateljice Snježane Cohe i tajnice Školskog sportskog saveza SMŽ Ljiljane Gavranović.

„Kao škola podržavamo ovaj projekt jer vidimo kako je djeci potreban jedan takav način druženja, naročito za vrijeme praznika kada bi možda bili u kućama, na računalima, mobitelima ili laptopima. Imali smo velik broj prijavljene djece te mogu reći kako su djeca uvijek zainteresirana za takve vrste programa, a na nama odraslima je da ih animiramo, odnosno smislimo kvalitetne programe. Ove godine imamo i novitet, a to je obrok za sve sudionike Sportskih praznika koji se priprema u školskoj kuhinji, a koji financira Školski sportski savez“ – rekla je ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Snježana Coha.

„Drago mi je što se u OŠ Vladimira Vidrića provodi projekt „Sportski praznici“ u kojem sudjeluju djeca iz svih osnovnih škola s područja Grada Kutine. Ovaj projekt djeci pruža druženje, zabavu i rekreaciju u ovo doba praznika te se nadam kako će neki od njih otkriti i neke nove sportske discipline koje bi ih mogle zanimati“ -rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

„Ovaj projekt zamišljen je kao nastavak redovnih programa univerzalne sportske škole i vježbaonice koji se odvijaju kroz cijelu školsku godinu dva puta tjedno.“ – pojasnila je tajnica Školskog sportskog saveza SMŽ Ljiljana Gavranović.

Sportske radionice organizirane su za učenike od 1. do 8. razreda, a 150 polaznika dokazuje da je projekt u Kutini ispunio sva očekivanja.