Raspisan Javni poziv za Program sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja u poljoprivredi

Grad Kutina raspisao je Javni poziv za Program sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, usavršavanja/dodatnog obrazovanja i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2024. godini na području Grada Kutine.

Cilj programa je poticanje novih zapošljavanja, te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva i obrta, odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu, te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti/zanimanja, poticanje dodatnog usavršavanja/dodatnog obrazovanja za određena zanimanja definirana zakonskim aktima, kao i kod poslodavaca koji imaju potrebu zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi.

Za sufinanciranje novog zapošljavanja Grad Kutina osigurava sredstva u iznosu od:

-1.600,00 eura za jednu novu zaposlenu/samozaposlenu osobu sa stupnjem obrazovanja VŠS i VSS i/ili prvostupnik/baccalaureus i mag. struke na radnom mjestu VŠS ili VSS struke,

-1.300,00 eura za jednu novu zaposlenu/samozaposlenu osobu sa stupnjem obrazovanja SSS i VKV na radnom mjestu SSS i VKV struke,

-1.000,00 eura za jednu novu zaposlenu/samozaposlenu osobu sa stupnjem obrazovanja NKV  i bez zanimanja i

-5,00 eura za rad na dnevnoj osnovi kod sezonskog zapošljavanja za sufinanciranje iznosa troškova Ugovora o sezonskom radu za obavljanje povremenih odnosno privremenih poslova u poljoprivredi i za vaučer/vrijednosni kupon u obliku markice za sezonsko zapošljavanje, a prema računu izdanom od strane FINA – Poslovnice Kutina (max. iznos do 350,00 eura za tekuću godinu po pojedinom zaposlenom radniku na poslovima sezonskih radova u poljoprivredi).

-50% iznosa za troškove dodatnog usavršavanja i troškove polaganja ispita /majstorski ispit i/ili ispit o stručnom usavršavanju/ po jednom polazniku dodatnog usavršavanja/dodatnog obrazovanja. Maksimalni iznos je 500,00 eura po pojedinom polazniku programa za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 31. listopada 2024. godine, a više informacija o ovom javnom pozivu, kao i o njegovoj provedbi, moguće je pročitati na mrežnim stranicama grada.