Radovi na župnoj crkvi u Voloderu

U tijeku su intenzivni radovi na uređenju župne crkve sv. Antuna Padovanskog u Voloderu koji obuhvaćaju izmjenu krovišta te obnavljanje vanjske fasade na objektu.

„Nakon što smo krenuli u ove, iznimno zahtjevne radove izmjene dotrajalog krovišta na župnoj crkvi, odlučili smo iskoristiti postavljenu skelu kako bi u okviru ovog zahvata uredili i fasadu na objektu. Stoga smo najprije pristupili njezinu čišćenju kako bi se stvorili uvjeti za sanaciju i popravke manjih oštećenja te potom, nadamo se već ovih dana, bojanju odnosno ličenju. Očekujemo da će naša župna crkva zasjati u punom sjaju do Voloderske jeseni“- istaknuo je upravitelj voloderske župe, vlč. Marijan Štingl u čijoj su pratnji radove na crkvi obišli gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić i direktor tvrtke Krovosan koja izvodi radove na krovištu.

Župnik Štingl i ovom je prilikom zahvalio župljanima na dobrovoljnim prilozima te Gradu Popovači na financijskoj podršci realizaciji ove investicije.

„Grad Popovača na godišnjoj razini osigurava oko 35.000 eura proračunskih sredstava za rad župa na svome području. Već drugu godinu zaredom većina kapitalnih sredstava usmjerava se za Župu sv. Antuna Padovanskog kako bi se uspjela realizirati zahtjevna investicija na ovom sakralnom objektu“- naglasio je gradonačelnik Josip Mišković zaključivši kako je ovo najveći zahvat na crkvi unazad 50-ak godina.