Prva grupa učenika četvrtih razreda na ljetovanju u Splitu

Zahvaljujući nastavku suradnje Sisačko – moslavačke i Splitsko – dalmatinske županije nastavlja se i organizacija besplatnog ljetovanja za osnovnoškolce. Treću godinu zaredom svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja naše županije i ovog ljeta putuju na besplatan četverodnevni odmor u Split.

Splitsko-dalmatinska županija učenicima osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje učenika.

Odlična organizacija ljetovanja prethodne dvije godine, kao i mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti za učenike, pridonijeli su da je i ove godine bio veliki interes učenika za ljetovanje u Splitu. U dvije grupe ljetovat će 771 učenik četvrtih razreda iz 34 škole na području cijele naše županije, a u pratnji će biti i 82 pratitelja.

Prva grupa učenika, njih 389 iz 17 osnovnih škola, u Splitu boravi od 16. do 20. srpnja.

Tamo ih je dočekao župan Ivan Celjak: „Sretan sam što našim učenicima i ove godine možemo osigurati besplatno ljetovanje. Djeca će uživati u svemu onome što pruža grad Split, jer za njih su organizirani bogati sadržaji od razgledavanja grada i znamenitosti do kupanja na poznatim plažama. No, ono što je najvažnije i ono što ostaje su uspomene i divna iskustva koja će učenici ponijeti sa sobom i pamtiti do kraja života i upravo zbog toga ovo mi je jedan od najdražih županijskih projekata“ – rekao je župan Celjak u Splitu na dočeku učenika.

Podsjetimo, učenici će tijekom ljetovanja posjetiti stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, otok Brač. Turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, obići će i druga zanimljiva mjesta u Splitu i okolici, a svaki dan kupat će se na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene.

Druga grupa učenika u Splitu će ljetovati od  23. do 27. srpnja.