Potpisani ugovori za bespovratno financiranje projekata izrade prostornih planova nove generacije

Gradu Kutini odobrena su sva tri prijavljena projekta za izradu nove generacije prostornih planova koje je prijavila Razvojna agencija Mrav.

Projekti su prijavljeni na Javni poziv „Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi” Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Cilj poziva je omogućiti jedinicama lokalne samouprave financiranje pretvaranja prostornih planova „stare generacije“ u analognom obliku u prostorne planove „nove generacije“ u digitalnom obliku, u skladu sa zadnjim izmjenama Zakona o prostornom uređenju. Prostorni planovi će se mijenjati i dopunjavati uz konvertiranje u poseban format kroz platformu „ePlanovi“.

Grad Kutina je s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine potpisao  ugovore o bespovratnom financiranju ukupne vrijednosti 78.000,00 eura za sljedeća tri projektna prijedloga:

Izrada izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja središta grada Kutine nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi” za koji se Gradu Kutini dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 18.000,00 eura,

Izrada izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Kutine nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi” za koji se Gradu Kutini dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 30.000,00 eura i

Izrada izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Kutine nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi” za koji se Gradu Kutini dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 30.000,00 eura.

Projekti su financirani iz Mehanizma za oporavak i otpornost u sklopu poziva „Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi” kojem je svrha olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova u Hrvatskoj, omogućiti uspostavu platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga te smanjiti opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima. Time će se odgovoriti na izazove u cjelokupnom sustavu prostornog uređenja i graditeljstva i sustavu upravljanja državnom imovinom te ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja.