Svečano uručen ugovor za adaptaciju kata i okoliša Poduzetničkog inkubatora

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Sisku sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Teme sastanka bila je obnova i revitalizacija potresom pogođenih područja, ublažavanje posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjere za borbu protiv klimatskih promjena, ali i aktivnosti u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja i zdravstvene zaštite.  

Uoči početka sastanka dodijeljen je niz ugovora iz Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave.
Tom prilikom ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je Ugovor gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću, za projekt kojim će se urediti i opremiti kat Poduzetničkog inkubatora Kutina čime će se omogućiti stvaranje novih poslovnih prostora u svrhu pokretanja i razvoja poduzetničkih pothvata koji će se koristiti za razvoj gospodarskih aktivnosti. Radovi će uključiti uređenje i opremanje poslovnih prostora, izvedbu sanitarija za osobe smanjene pokretljivosti, ugradnju koso podizne platforme za pristupa katu i ugradnju fotonaponske elektrane za potrebe objekta. Urediti će se i okoliš i to implementacijom nove zelene infrastrukture, izvesti će se punionica za električne bicikle te rekonstruirati postojeće parkiralište izvedbom zelenog eko parkirališta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 800.000,00 €. Projekt se sufinancira sredstvima Republike Hrvatske putem Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije za Sisačko-moslavačku županiju u iznosu od 340.000,00 €. Rok za provedbu projekta je 2026. godine. (izvor: kutina.hr)