Popovača podupire nova zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima

Grad Popovača objavio je Javni poziv za sufinanciranje novog zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima na području Grada u 2024. godini.

Cilj ove mjere je poticanje novog zapošljavanja, te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva, odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Popovače.

„To je jedna mjera s kojom želimo dati potporu našim gospodarstvenicima za njihov trud i rad. Korisnici, dakle, mogu biti poslodavci s područja Grada Popovače koji su u 2024. godini zaposlili radnika s prebivalištem na području Grada. Za sufinanciranje novog zapošljavanja osigurana su sredstva u iznosu od 1.300,00 eura po jednom novozaposlenom radniku, uz ograničenje da jedan poduzetnik može tijekom godine iskoristiti maksimalno poticajnu mjeru za dva novozaposlena radnika.“ – ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Zahtjevi za dodjelu poticajnih sredstava za zapošljavanje podnose se na propisanom obrascu zahtjeva koji je dostupan na službenim stranicama Grada Popovače, na adresu Grad Popovača, Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje, Popovača, Trg grofova Erdӧdyja 5, s naznakom „Za „Program sufinanciranja novog zapošljavanja u 2024. god.“

Tekst Javnog poziva te obrazac za podnošenja zahtjeva dostupni su na službenoj stranici Grada Popovače.

Ovaj Javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najduže do 20. prosinca 2024. godine.