Pogled u plavo

„Pogledom u plavo“ započeo je još jedan bogat program „Ljeta u Popovači“. Ronjenje je i ove godine privuklo velik broj djece i mladih, a uz promociju sporta, ovaj je projekt doprinio i promociji hrvatskog podmorja.

Brojni građani i posjetitelji imali su tako jedinstvenu priliku tijekom dva dana okušati se u ronjenju te spoznati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja u organizaciji Plave promocije, a sve uz podršku Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače koji ulažu velike napore kako bi obogatili ljetni program te pružili svojim sugrađanima i posjetiteljima Popovače različite programe za provedbu što boljeg i kvalitetnijeg ljeta u gradu.

„Ovom aktivnošću započeli smo ljetni program u Popovači s ciljem približavanja ronjenja i ljepota podvodnog svijeta našim građanima i posjetiteljima. Ronjenje je doista posebna aktivnost koja pruža nezaboravne doživljaje, ali i pruža brojne benefite za zdravlje, posebice djece koja su se okupila u velikom broju.“ – kazao je prilikom otvorenja manifestacije zamjenik gradonačelnika i direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja te upoznavanja s ronilačkom opremom posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine. Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja.

Ronjenju s instruktorima najviše su se veselili najmlađi, posebice oni koji se još nisu okušali u toj aktivnosti.

Podsjetimo, projekt „Pogled u plavo“ provodi se od 2010. godine, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima kao i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. „Ovdje smo sedmu godinu zaredom. Odaziv djece i mladih, ali i nešto starijih građana je izuzetno dobar te se  veselimo ponovnom dolasku.” – rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo te napomenula kako se oko 30-ak posto polaznika ovog programa odlučuje za daljnje aktivnosti i tečajeve ronjenja.

„Grad Popovača trudi se svojim mještanima ponuditi pregršt aktivnosti tijekom ljeta pa ćemo uz proslave blagdana naših župa organizirati i pregršt sportskih, zabavnih, edukativnih i kulturnih događanja“ – najavio je Miklaužić.

Program otvorenja „Ljeta u Popovači“ svojim su nastupima upotpunile Udruga popovačkih mažoretkinja i Akrobatski rock’n’roll klub.