Općinsko vijeće Velike Ludine usvojilo još jedan rebalans proračuna

Općinsko vijeće Velike Ludine, 23. srpnja, održalo je svoju 29. sjednicu.

Razlog sazivanja vijeća donošenje je II. Izmjena i dopuna proračuna za 2024. godinu.  Proračun Velike Ludine ovim će izmjenama i dopunama iznositi, kao i do sada, 10.429.919,00 €, no, promijenit će se iznosi određenih stavki.

Načelnik Dražen Pavlović ističe kako su glavni razlozi izmjena povećanje sredstava za rekonstrukciju nerazvrstanih prometnica, za što će se u konačnici izdvojiti nešto više od 190 tisuća eura.  Riječ je o Poljskoj ulici u Velikoj Ludini, Stažićevoj i Vatrogasnoj ulici u Vidrenjaku, Ratarskoj, Podgradskoj i ulici Staro Brdo u Mustafini Kladi, Maloj ulici u Okolima te izgradnji betonskih bankina.  Također, važna stavka je zajedničko sufinanciranje kupnje vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći s Gradom Popovača, za što će Općina izdvojiti 30 tisuća eura.  Osim toga, financirat će se i nabava kontejnera i spremnika za otpad s 25 tisuća eura, knjigomat s 3 tisuće eura i dječje igralište u Vidrenjaku s 30-ak tisuća, od čega su 22 tisuće eura dobivene putem natječaja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kako bi se proračun uravnotežio, radovi uređenja mrtvačnice prvotno planirani za ovu jesen prebacit će se na sljedeću građevinsku sezonu.

Osim toga usvojena je i Odluka o imenovanju ulice Bukovec na području Velike Ludine. Time sad cijela nedavno uređena spojna cesta od kraja Obrtničke ulice u Velikoj Ludini do Zagrebačke u Grabrovom Potoku nosi isto ime.