Održana 12. Brdska biciklijada “Stazom praslonova”

U organizaciji Udruge „Ivanje“, 30. lipnja, u Gornjoj Jelenskoj održana je 12. Brdska biciklijada „Stazom praslonova“. Riječ je o sad već tradicionalnom dijelu programa povodom Ivanja, Dana Župe Gornja Jelenska.

Stazu duljine oko 30 kilometara prošlo je 30-ak biciklista. Oni su krenuli iz samog centra Gornje Jelenske, a potom su prolazili kroz Paklenicu, Kolčenicu, Bazu, Kaluđerov grob, Mjesec, Jelengrad preko Vapnenica nazad do centra. Riječ je o dosta zahtjevnoj stazi koja pruža niz zanimljivosti, ali i otkriva sve ljepote moslavačkog kraja. Upravo zbog toga ovaj događaj svake godine okuplja već poznata lica, ali i neka nova, željna biciklističkih avantura. Za njihovu se sigurnost i ovoga puta brinuo HGSS Stanica Novska.

Događaj je završio druženjem, a u ime Grada i gradske Turističke zajednice, pod čijim je pokroviteljstvom bila i omogućena organizacija, okupljene je pozdravio i na sudjelovanju im zahvalio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Uoči biciklijade održana je i Mala škola brdskog biciklizma, a tijekom koje su brojna djeca imala prilike unaprijediti svoje biciklističke vještine.