Obljetnica smrti prvog sisačko-moslavačkog župana

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar SMŽ organizirali su, 13. srpnja, program u povodu 13. godišnjice smrti prvog sisačko-moslavačkog župana Đure Brodarca.

Uz članove obitelji Brodarac, počast pokojnom Đuri Brodarcu kod njegova groba na sisačkom groblju Viktorovac, odali su i suborci, suradnici i prijatelji pokojnog župana te izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije.

U Kulturno-povijesnom centru SMŽ održan je prigodni program u sklopu kojega su o životu i djelu Đure Brodarca govorili ravnatelj KPC-a SMŽ Ivica Valent te njegova dugogodišnja suradnica Ivanka Roksandić koja je s njim surađivala punih 20 godina. Zamjenik župana Mihael Jurić istaknuo je kako je doprinos Đure Brodarca tijekom ratnih godina bio nemjerljiv.

“Njegov doprinos je bio iznimno značajan u Domovinskom ratu i u organizaciji obrane grada Siska. Imamo vječnu obvezu sjetiti se njegovog imena i djela koje je zadužilo sve nas. Danas se naša županija razvija zahvaljujući ljudima poput pokojnog prvog župana koji je prvi stvarao sustav županijske uprave” -rekao je Jurić.