Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine

Dan hrvatskih branitelja Grada Ktuine prvi je put ove godine obilježen 28. lipnja. Dan je to i kada je 1991. godine prvi put postrojena 56. samostalna bojna HV Kutina.
Obitelji palih branitelja, hrvatski branitelji s područja Grada Kutine, predstavnici udruga, Grada, ŽUPANIJE, policije položili su cvijeće i zapalili svijeće kod Somen križa u Crkvenoj ulici u Kutini. U kutinskoj župnoj crkvi vl. Vladimir Hren predvodio je misu za harvatske branitelji.
Na svečanoj akademiji o hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i ratnom putu 56. samostalne bojne govorili su: Mate Sičaja, zapovjednik Policijske uprave Kutina 1991. godine, general Rudi Stipčić, zapovjednik Operativne grupe Posavina, Đuro Jonaš, ratni zapovjednik 56. samostalne i povjesničar dr. Jakša Raguž.
Hrvatski branitelj s područja Grada Kutine na svim su bojištima u svim dijelovima Hrvatske dali veliki doprinos u obrani i oslobađanju te stvaranju neovisne i slobodne Hrvatske. 56. samostalna bojna HV Kutina bila je jedna od najboljih vojnih postrojbi u Domovinskom ratu te je već 1991. godine sudjelovala u prvim pobjedničkim vojnim operacijama na zapadnoslavonskom bojištu, istaknuli su govornici na svečanoj akademiji.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u ime građana čestitao je Dan hrvatskim braniteljima te je sugrađanima, hrvatskim braniteljima zahvalio na Domovini.