Novo vodstvo VZ Popovača

Vatrogasna zajednica Grada Popovače dobila je novo vodstvo. Nakon što su krajem prošle godine ostavke dali zapovjednik Branko Tišljar i dugogodišnji predsjednik Zvonimir Konders, uslijedili su novi izbori. Proces je bio buran, ali nakon niza administrativnih promjena, proljetos je napokon izabran novi predsjednik, a sada i novi zapovjednik.

Dražen Kocet iz DVD-a Donja Vlahinička preuzeo je tako vodstvo ove krovne gradske organizacije za spašavanje ljudi i imovine. Za dopredsjednika i tajnika su izabrani Antun Horvat i Marinko Mihelčić iz DVD-a Gornja Jelenska, a za zapovjednika Tomislav Jalžečić iz DVD-a Donja Gračenica.

„Vatrogasna zajednica broji 14 DVD-ova, od čega su tri stožerna: Popovača, Stružec i Donja Gračenica. Ukupno brojimo oko 2 000 članova, od čega je 200-tinjak operativnih. Oni su obučeni i brinu o sigurnosti građana Popovače sa svom raspoloživom opremom.“ – istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Dražen Kocet zahvalivši Gradu na suradnji, a vatrogascima na svemu što čine za sigurnost građana.

„Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem zaista puno ulaže, a posebice u opremu s kojom se možemo ponositi i s kojom smo puno sigurniji nego prije. Ono što mi kao vodstvo Zajednice i društava trebamo, to je organizacija kako bi nam vatrogasna djelatnost opstala u ova nova, digitalna vremena. Smatram da je Vatrogasna zajednica na dobrom putu i da ćemo u skorije vrijeme napraviti organizacijski sve što treba da i operativno i preventivno budemo na još većoj razini, a grad će nas i dalje u tome podržavati.“ – zaključio je Kocet.

Osim u tehničkom smislu, kontinuirana se ulaganja vrše i u obuku ljudstva. „Brojimo veliki broj natjecateljskih ekipa, posebice djece i mladeži, koje postižu odlične rezultate na brojnim natjecanjima. Posebice se ponosimo rezultatima naših DVD-ova čija su imena utkana u povijest vatrogastva u vidu osvojenih medalja na Olimpijadama u Češkoj, Italiji, Finskoj, Sloveniji…“ – istaknuo je zapovjednik Tomislav Jalžečić i dodao kako vatrogasci okupljeni u ovu gradsku organizaciju u svakom trenutku mogu odgovoriti na sve izazove koji se pred njih stave, a rado pomažu i kolegama u priobalju te na otocima.

Vatrogasna zajednica i mjesni DVD-ovi nositelji su brojnih društvenih aktivnosti te su i kao takvi izuzetno važni. Grad Popovača sukladno svojim mogućnostima nastavit će podupirati njihov rad, kako ulaganjem u opremu i ljudstvo tako i u obnovu njihovih objekata.

Radi sve snažnije uloge vatrogasaca u gospodarskim aktivnostima, a i zbog razvoja Grada, cilj je osnivanje Javne vatrogasne postrojbe i izgradnja prostora dostojnog za tu namjenu.