Novi sadržaji za sve generacije

U Rimskoj ulici 19 u Sisku, zahvaljujući Sisačko-moslavačkoj županiji niče odgojno-obrazovni i kulturni centar. Bit će to jedna od najljepših zgrada koja će u potpunosti promijeniti vizuru centra grada te će donijeti potpuno nove sadržaje za sve generacije.

Naime, županija cjelovito obnavlja zgradu nekadašnjeg zatvora. Taj će objekt postati centar kulturnih događanja, ali i mjesto za prvi županijski dječji vrtić i Glazbenu školu Frana Lhotke Sisak. Projektom je obuhvaćeno i uređenje vanjskog okoliša, odnosno trga koji će omogućiti održavanje raznih kulturnih događaja na otvorenom.

„U obnovljenoj zgradi nalazit će se Vrtić Zvjezdice koji će moći primiti 45 djece što će svakako pridonijeti i povećanju vrtićkih kapaciteta u gradu Sisku. Također, uredit će se prostor za Glazbenu školu Frana Lhotke koja broji oko 300 učenika, ali i prostor za našu ustanovu Kulturno-povijesni centar SMŽ te za galeriju. Osigurat ćemo i sobe za gostujuće umjetnike i glazbenike koji će održavati koncerte u našoj županiji. Posebna briga vodit će se i o vanjskom prostoru koji će povezati objekt u Rimskoj 19 sa starom glazbenom školom u kojoj će se nakon obnove nalaziti prva županijska koncertna dvorana. Ovo je jedan od onih projekata koji me posebno veseli, jer je namijenjen svim generacijama naših sugrađana“ -rekao je župan Ivan Celjak.

Cjelovita obnova kompleksa u Rimskoj 19 trebala bi završiti do kraja jeseni.