Nove investicije za najmlađe

U Dječji vrtić Popovača u novu će pedagošku godinu krenuti 55 mališana. I ovoga je puta zaprimljen veći broj zahtjeva, a zbog čega je komisija uvela dodatni kriterij, da se djeca koja navrše godinu dana nakon 1.11.2024. nalaze na listi čekanja.

Unatoč uređenju novog prostora u Vinogradskoj ulici, a u kojem su od prošle godine smještene dvije predškolske grupe, kao i nešto većoj brojnosti djece po određenim postojećim skupinama, nemoguće je i ovoga puta bilo zadovoljiti sve potrebe.

Grad Popovača stoga se odlučio na gradnju novog vrtića koji bi se trebao nalaziti u Kolodvorskoj ulici, nedaleko OŠ Zorke Sever. U novoj zgradi planira se smjestiti 12 odgojno-obrazovnih skupina jasličke i vrtićke dobi, a čime bi Popovača na raspolaganju imala 500-tinjak mjesta za odgoj i obrazovanje mališana.  Popovači su za ovu namjenu iz NPOO-a osigurana sredstva od 2,26 milijuna eura, a što je gotovo 50% ukupne vrijednosti ovog projekta dok je ostatak sredstava osiguran u gradskom proračunu. 

Također, zbog potreba, nije se odustalo niti od Dječjeg vrtića u Voloderu, a koji je trenutno u fazi projektiranja.

Što se tiče ostalih ulaganja, važno je napomenuti kako će se 80-ak tisuća eura uložiti u centralni objekt vrtića, a kako bi se poboljšali uvjeti boravka djece i potrebe zaposlenika.

„U periodu koji je pred nama izgradit će se nadstrešnica, a kako bi se natkrio spoj između novog i starog djela vrtića gdje često dolazi do prokišnjavanja. Osim toga izgradit će se spremište za potrebe skladištenja igrala te alata i potrepština tehničkog osoblja. Jedna od važnijih investicija je adaptacija postojećeg centralnog grijanja u starom djelu vrtića gdje planiramo kotlovnicu zamijeniti sa sustavima etažnog grijanja. Također, ugradit će se i 4 jedinice klima, a koje će pružiti bolje uvjete boravka.“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković napomenuvši kako će se ulagati i u nove zaposlenike. Naime, sukladno potrebama zaposlit će se odgojitelji te 6 pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju.