Mlada misa vlč. Frane Bijelića

Vlč. Frano Bijelića proslavio je 14. srpnja svoju mladu misu u rodnoj župi Popovača pod geslom „Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi“. Misa je prikazana u crkvi sv. Alojzija Gonzage, a koncelebrirali su mu brojni svećenici iz okolnih župa, župnik domaćin Ivan Petrović, generalni vikar Sisačke biskupije Ivica Mađer te  vlč. Mario Dukić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, koji je i propovijedao.

Slavlje je započelo roditeljskim blagoslovom ispred mladomisnikove kuće, a završeno je druženjem na prostoru Gradske tržnice.

Uz brojne župljane, obitelj i prijatelje mladomisnika, na mladoj misi je bio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković sa suradnicima. Mladu misu svog sumještanina u narodnim su nošnjama uveličali članovi KUD-ova s popovačkog područja, kao i članovi DVD-ova i župnih zajednica.

Popovačka župa tom je prigodom svom mladomisniku darovala albu i misnicu u kojoj je predslavio misu, kao i milostinju koja je toga dana prikupljena.

Iduću nedjelju, 21. srpnja, vlč. Frano Bijelić predvodit će  Misa zahvalnica u Voloderu s početkom u 11 sati, a čime će biti završena ova velika proslava.