Kutina proslavila Petrovo

Kutina je proslavila Dan grada i blagdan Petrova. Od 21. do 30. lipnja u organizaciji Turističke zajednice trajali su brojni događaji raznovrsnog sadržaja, a središnja dva dana obilježavanja 28. i 29. lipnja završila su nastupima koje su održali Nina Badrić i Jole.

  I ove godine održan je sajam na kojem su se predstavili obrtnici, udruge, ustanove, vinari, a ugostitelji su imali pune ruke posla. Na Trgu dr. Franje Tuđmana su održani folklorni susreti, nastupili su zborovi folklornih društava i umirovljenika, plesne skupine, a plesalo se i tradicionalno petrovsko kolo pod vodstvom etnologinje Slavice Moslavac. Svima im je na sudjelovanju zahvalila direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić.

Kuhao se fiš koji je pohvalio i chef Branko Ognjenović, a nisu izostali ni sadržaji za djecu od uličnih zabavljača do ekoloških radionica u Muzeju Moslavine i u kutinskom parku u suradnji s Eko Moslavinom i udrugom Zelena Moslavina.

Na drugom kraju grada istovremeno se održavao sportski program Petrova pod nazivom Kutinski dani sporta u organizaciji Sportskog centra i sportskih udruga. Natjecanja su održana u gotovo svim sportovima od „Nogometnog turnira Petar Gligić“, turnira u vaterpolu, tenisu, kick boxingu, do atletske utrke „5 za Petrovo“. Građani su imali priliku pogledati plesne skupine od akrobatskog rokenrola, malih rasplesanih Repušnjakinja, Iskrica, M 18 do Mažoretkinja grada Kutine. Događaji su se održavali na više lokacija, a održano je i nekoliko tribina u muzeju Moslavine i Poduzetničkom inkubatoru.

  Završetak je bio u znaku nedjeljne premijerne predstave Kutinskog talenta u organizaciji Udruge Rondo gdje su djeca predstavila svoje kreativne sposobnosti uz mentoricu prof. Mariju Lenić.

 Koncertom odličnih jazz glazbenika Darka Misirače, Delača, Galera i Novoselića završeno je obilježavanje Dana grada koje je trajalo kroz razne sadržaje gotovo deset dana. ( naslovna foto: TZ )