Kutina dodjeljuje bespovratne potpore za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta

Grad Kutina raspisao je Javni poziv za Program dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2024. godini na području Grada.

Cilj Programa je poticanje za uređenje i poboljšanje poslovnih prostora, za nabavu opreme, posebno informatičke opreme, strojeva, vozila i uređaja za obavljanje osnovne djelatnosti, za ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču gospodarstvo (unaprjeđenje proizvodnje i stvaranja nove vrijednosti, povećanje proizvodnih kapaciteta), naročito tzv. zeleno gospodarstvo, jer uvođenjem međunarodnih eko standarda i energetsko učinkovitih tehnologija u proizvodne procese ojačavat će se konkurentnost poduzetnika i obrtnika.

Za sufinanciranje ove mjere svi podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju uvjete mogu ostvariti najviše 50% iznosa od planiranog ulaganja uz napomenu da taj iznos ne može biti veći od 2.000,00 eura po pojedinom zahtjevu.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 01. rujna, a više informacija o ovom javnom pozivu, kao i o njegovoj provedbi, moguće je pročitati na mrežnim stranicama grada.