Krajem lipnja u našoj županiji bez posla 5119 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem lipnja ove godine registrirano je bilo 5119 nezaposlenih osoba. U odnosu na mjesec prije, broje nezaposlenih je manji za 4,9 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 10,9 posto.

Najveći broj nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traži 1045 osoba, dok su u Kutini bez posla 924 osobe. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 36 osoba.

U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u 13 gradova i općina, a najveće smanjenje od 28,9 posto zabilježeno je u Općini Donji Kukuruzari. Evidentirana nezaposlenost je istovremeno povećana u šest gradova i općina, od čega najviše u Hrvatskoj Kostajnici i to za 36,6 posto.

Tijekom lipnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 609 osoba, od čega je njih 480 došlo izravno iz radnog odnosa, ponajviše iz sektora obrazovanja. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašla je 871 osoba, od čega su 644 osobe zaposlene, ponajviše u djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.