Festival starih zanata

U okviru 57. Voloderske jeseni koja će se održati od 7. do 9. rujna, priprema se niz sadržaja. Uz one već dobro poznate poput berbenih običaja, izbora najljepše snehe i beračice te kulturno-umjetničkog programa, tradicionalne će sadržaje svakako obogatiti organizacija Festivala starih zanata.

7. rujna s početkom u 16 sati Muzej Moslavine Kutina u suradnji s KUD-om „Seljačka sloga“ demonstrira tkanja na tkalačkome stanu i vezenje, dok od 17 sati počinje radionica vezenja pečkog veza svilom.

Na sajmu će sudjelovati i Udruga Češka beseda Treglava, koja će demonstrirati heklanje, izradu nakita, pletenje štrikova za stoku te izradu i degustaciju bramboraky.

Stari zanati iz Hlebina i Udruga Anno Domini predstavit će kovače, lončare, slikare, kartografe, stolare i mnoge druge pomalo već zaboravljene zanatlije.

Posjetitelji će imati prilike naučiti i ponešto o pirografiji, ali i pletenju konjskom dlakom i izradi sedla, a moći će kušati i proizvode od koprive.

Drugog dana Voloderske jeseni, od 10 do 22 sata bit će vidljiva stalna postava demonstracije udruga Stari zanati iz Hlebina, Anno Domini iz Koprivnice te Češka beseda Treglava, obrta Happyhorses i ostalih zanatlija.

Od 18 sati prisutan će biti i gastrokutak, ali i radionice vezane uz ljekovito bilje.  Od 18 sati svoje će radionice prezentirati i Muzej Moslavine Kutina u suradnji s KUD-om „Seljačka sloga“.

Nedjeljni će program uz stalne postave biti zaključen Pripovijedno-scenskim nastupom Margarete Peršić „Pričom te zovem“.