Edukativna priča o vodi na završnici Ljetne razbibrige

„Priča koja drži vodu“ naziv je predstave koju potpisuje Zirkus Kodivompl, a koja je jučer privukla posebnu pozornost djece na zatvaranju programa Ljetne razbibrige.

Ljetni program za djecu u kutinskom parku i ove je godine organizirala Koordinacija Kutina grad prijatelj djece, a održavao od 9. do 18. srpnja. Usprkos iznimno velikim vrućinama razbibriga je bila dobro posjećena, a u njoj je sudjelovao velik broj kutinskih udruga i ustanova koji su osmislili kreativne programe za djecu.

Bilo je tu slikanja, crtanja, plesanja, edukativnih druženja s vatrogascima i policajcima, te su odigrane i tri predstave. Klaun Ludek na samom otvorenju skečevima je pridobio najmlađe za završnu predstavu koja je imala edukativni karakter na temu važnosti vode. U dramatizaciji Irene Kolar Vudrag u predstavi su igrali Melisa Prebeg i Zoran Vukić (Klaun Ludek). Djeci je zanimljiva bila i interaktivna predstava „Ježeva kućica“ koju je kamishibaj tehnikom izvela Jasminka Molnar iz POU Kutina.

Jučer su se, uz kazalište, djeci predstavili i Društvo uzgajivača malih životinja, Društvo naša djeca i Atletski klub Moslavina, te Policijska postaja.
  Ljetna razbibriga postala je tradicija u Kutini koja živi već godinama i djeci uljepšava ljetne praznike. Tako je bilo i ove godine.