Besplatno ljetovao 771 učenik 4. razreda

Zahvaljujući nastavku suradnje Sisačko – moslavačke i Splitsko – dalmatinske županije nastavljena je i organizacija besplatnog ljetovanja za osnovnoškolce. Treću godinu zaredom svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja naše županije besplatno su četiri dana ljetovali u Splitu.

Splitsko-dalmatinska županija učenicima je osigurala smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokrila troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje učenika.

Odlična organizacija ljetovanja prethodne dvije godine, kao i mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti za učenike, pridonijeli su da je i ove godine bio veliki interes učenika za ljetovanje u Splitu. U dvije grupe ljetovao je 771 učenik četvrtih razreda iz 34 škole na području cijele naše županije, a u pratnji su bila 82 pratitelja.

Prva grupa u Splitu je boravila od 16. do 20. srpnja, a druga 23. do 27. srpnja.

Učenici su tijekom ljetovanja posjetili stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, otok Brač. Turističkim vlakićem razgledali su Marjan, obišli su i druga zanimljiva mjesta u Splitu i okolici, te su se svaki dan kupali na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene.