U Knjižnici predstavljene “Priče iz Kutine”

U kutinskoj Knjižnici i čitaonici promovirana je knjiga autorice Slavice Moslavac „Priče iz Kutine“. Prigodan naslov uz obilježavanje Dana grada donio je teme šireg moslavačkog kraja koje je godinama prikupljala kutinska etnologinja i publicistkinja Slavica Moslavac, s kojom je razgovor vodila ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper. . Čuvanje baštine ne samo kutinskog već i šireg zavičaja višegodišnji je motiv rada kutinske autorice. Knjiga je dosad promovirana i u kutinskom Muzeju Moslavine i u knjižnici Popovača, a zasigurno će njezinih predstavljanja još biti.

 Djelo je opsežno i 80 – tak stranica obuhvaća veliki broj fotografija i zapisa iz povijesti, gospodarskog i kulturnog života te sporta. Svojedobno je, na predstavljanju ove knjige u Popovači, o njezinom značaju za zavičajnu povijest govorila i ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić:
 „Izdanje ove knjige od iznimne je važnosti za povijest kutinskog kraja. Naime, ova knjiga svojevrstan je vodič za znamenitosti i umjetnička ostvarenja koje se nalaze na svakom koraku Kutine. Posebnu joj toplinu daju sjećanja Kutinčana, a dodatni pečat same legende koje se nalaze na njezinom kraju. Napisana je vrlo jednostavnim i razumljivim jezikom tako da je pristupačna svima.“

  Predstavljanje djela „Priča iz Kutine“ uveličao je ženski vokalni sastav „Rusalke“, a djelo i rad kutinske etnologinje na očuvanju povijesne baštine i tradicije pohvalio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. (foto: Knjiznica Kutina)