Priču o Petrokemiji nećemo pustiti

„Nećemo odustati od traženja odgovora na pitanje: kako je moguće da država uplati 12 mln eura dokapitalizacije Petrokemije i izgubi kontrolni paket? Tražimo od Vlade zaokret u upravljanju poduzećima od strateškog značaja za Hrvatsku.“,
Poručile su to saborske zastupnice političke platforme Možemo; Sandra Benčić, Jelena Miloš i Draženka Polović koje su u Kutini održale konferenciju za novinare.
Petrokemija je iskonski grijeh Andreja Plenkovića, grijesi su mu i uništavanje zadnje hrvatske rafinerije u Sisku te obnova i revitalizacija Sisačko-moslavačke županije. Rekla je to Sandra Benčić.

Sandra Benčić, saborska zastupnica i koordinatorica političke platforme Možemo

„Nećemo pustiti da ova pirča prođe ispod radara. Tražimo odgovornost za to što se dogodilo i da Vlada pokaže plan kako će vratit kontrolni paket u Petrokemiji d.d. Kutina. Pitanje je i kako se upravlja firmama od strateškog zančaja, uništene su i rasprodane. Primjer je Petrokemija, CERP je propustio naplatiti 300 mln kn prilikom izlaska Petrokemije sa Zagrebačke burze, država je preuzela 450 mln kn kredita i prodala polovicu Petrokemiju INA-i i PPD-u i na kraju platila 12 mil. eura da vlasništvo u Petrokemiji sa 44% smanji na manje od 20%.“, poručila je Jelena Miloš.

Jelena Miloš, saborska zastupnica (Politička platforma Možemo!)

U međuvremenu u Kutini se iščekuje početak proizvodnje mineralnih gnojiva nakon remonta proizvodnih pogoina. Početak proizvodnje najavljen je 1. lipnja pa je odgođen za mjesec dana, a sada je izvjesno da proizvodnja u Petrokemiji neće početi do kolovoza. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako turska uprava Petorkemije uredno i na vrijeme ispunajva svoje obaveze prema proračunu Grada Kutine.