Na Trgu II. u Popovači u subotu je uspješno održano 6. natjecanje u pripremanju Moslavačkog gulaša na kojem je sudjelovalo čak 30 ekipa, među kojima njih 29 u natjecateljskom dijelu.
Riječ je o manifestaciji koju organiziraju Udruga kuhara Grada Popovače i Turistička zajednice Grada Popovače, a o njezinu zapaženom uspjehu najbolje svjedoči rekordan broj prijavljenih ekipa, ali i posjetitelja manifestacije.
Program je vodio Domagoj Jakopović- Ribafish, a pripremljene gulaše je na temelju boje i izgleda, okusa i gustoće te teksture i pripreme ocjenjivao stručni žiri u sastavu chef Tomislav Špiček, chef Ivica Šimić i Kasandra Draganić – blogerica “Vilicom kroz Hrvatsku”.
Najboljim ovogodišnjim moslavačkim gulašem proglašen je onaj ekipe „Moslavački tiček“ prijavitelja Darka Novačića iz Gornje Jelenske. Drugo mjesto izborila je ekipa „Bu to dobro“ prijaviteljice Jasmine Kovačević, dok je trećeplasirani gulaš ekipe „Zakrpani kotlić“ prijavitelja Antonia Luketića.
Za sve ekipe organizatori su osigurali meso, dok su ostale sastojke dodavali prema svojim receptima, a za što su na kraju najbolji bili i nagrađeni malom kotlovinom, kotlićem za spremanje gulaša i setom profesionalnih noževa.
Za sve okupljene posjetitelje gulaš su tradicionalno pripremili članovi Udruge kuhara, dok su veselu atmosferu glazbeno obogatili članovi Tamburaškog sastava „Ukradeno vrijeme“.